Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na letišti v Šanghaji vybuchla nálož. Zraněni byli tři lidé

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: britishairways.com

Šanghaj - Na letišti v Šanghaji dnes vybuchla nálož. Podle zástupců letiště byli zraněni tři lidé a byli převezeni do nemocnice.

Incident se stal u odbavovacího terminálu po druhé hodině odpoledne místního času (po 8:00 SELČ). 

Improvizovaná trhavina vybuchla na letišti Pudong, podle agentury Reuters byla umístěna v prostoru druhého letištního terminálu poblíž odbavovacích přepážek.

Na místo přijela policie, letecký provoz nebyl přerušen. Podle agentury Nová Čína se okolnosti vyšetřují. Na sociálních sítích se objevila zpráva, že šlo o výbuch podomácku vyrobené bomby.

Ni Bowenová, která čekala na odbavení k letu společnosti Philippine Airlines, řekla agentuře AP, že halou otřásl silný výbuch a lidé se dali na útěk. "K mým nohám se dokutálela plechovka od piva, z níž vycházel bílý kouř. Měla jsem strach a okamžitě jsem utekla," řekla žena.

V Číně jsou bombové atentáty poměrně vzácné, v uplynulých měsících ovšem několikrát došlo k útokům, při nichž agresor s nožem pobodal několik náhodných kolemjdoucích.

Témata:  Čína letiště výbuch letectví

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy