Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Originální obhajoba: Jsem impotentní a ona je moc tlustá, nemohl jsem jí znásilnit, hájí se muž

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Washington - Násilníci obvinění ze znásilnění často přicházejí s výmluvami typu, že vlastně o žádné znásilnění nešlo, nebo že si nic nepamatují. Americký právník Dan Nelson je ovšem všechny hravě strčí do kapsy.

Advokát obviněný za znásilnění z roku 2014 totiž zvolil vskutku originální strategii, jak se obhájita přesvědčit porotu o své nevině. Tvrdí totiž, že znásilnění se ani nemohlo odehrát.

A to ze dvou důvodů - jeho oběť prý byla příliš korpulentní na to, aby se vůbec dala znásilnit. "A navíc jsem impotent, tak co bych z toho měl?" vytasil se s nečekanou obhajobou právník z newyorského Manhattanu.

Nelson připouští, že oběť zná. Osudného večera se měl s blíže neidentifikovanou ženou opít v baru. Pak se pár odebral do advokátovy kanceláře, kde se oba aktéři kauzy svlékli donaha.

A pak se verze obžalovaného a oběti rozcházejí - zatímco Nelson tvrdí, že žena si utahovala z jeho neschopnosti mít erekci, načež on se s ní pustil do křížku a nahou ji vystrčil na ulici, oběť kreslí úplně jiný obrázek.

Žena totiž tvrdí, že se s Nelsonem sice začala líbat, ale pak se rozmyslela a nechtěla pokračovat sexem. V tu chvíli s ní prý právník hodil na rozkládací postel v jednom z konferenčních sálů, držel ji za krk a při tom do ní prsty pronikl.

Jenže ženě se po nějaké době podařilo vysmeknout a s křikem vyběhla nahá na ulici. A soud uvěřil této verzi - a poslal zámožného právníka na čtyři roky do vězení. Neuvěřil jeho slovům, že rozkládací postel nemohl použít, protože by se pod tlustou ženou prolomila.

Nelson při vynášení rozsudku ronil slzy, jenže mu to nebylo nic platné - při hlavním líčení se totiž ukázalo, že advokát už v minulosti ponižoval a zneužíval ženy ve svém okolí.

Témata:  znásilnění soudy USA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy