Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok v Číně: Ozbrojenec unesl autobus, pak s ním vjel do davu. Osm mrtvých

Autobus, ilustrační foto
Autobus, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Nejméně osm lidí dnes zabil a 22 dalších zranil muž, který ozbrojen nožem unesl autobus a poté s ním vjel do davu ve městě Lung-jen na jihovýchodě Číny. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na místní policii, která útočníka zadržela.

Podle čínské televize CCTV je podezřelým 48letý muž s příjmením Čchiou, který pochází z oblasti Lung-jenu a je podle všeho nezaměstnaný. Policie zadrženého zatím neidentifikovala a oznámila pouze, že případ vyšetřuje.

A man hijacked a bus and drove it into a crowd in China’s #Longyan, killing five people and injuring 21. This footage shot on the scene shows police officers pouncing on the alleged hijacker.pic.twitter.com/DYlOY2mpPz

— Benjamin Alvarez (@BenjAlvarez1) 25. prosince 2018

Motiv činu není znám, podle televize CCTV se ale Čchiou krátce před útokem dostal do sporu s místními představiteli ohledně péče pro svého otce. Následně usmrtil jednoho člověka a naskočil do autobusu, kde nožem ohrožoval řidiče a zmocnil se vozidla.

S autobusem se poté vřítil do kolemjdoucích. Kolik obětí je mezi cestujícími autobusu a kolik mezi zasaženými chodci, zatím není jasné.

#BREAKING At least five people were killed and 21 others injured after a man carrying a knife hijacked a bus in the southeastern city of #Longyan in Fujian province, China pic.twitter.com/G2aaivqa03

— Guy Elster (@guyelster) 25. prosince 2018

Na internetu se objevil videozáznam, na němž je vidět policisty, jak přemáhají útočníka. Fotografie zveřejněné na webu také ukazují chaotickou scénu z ulice, kde jsou vidět rozdrcené motorky a zranění lidé, jak leží na zemi. Agentury AP a Reuters uvedly, že pravost videonahrávky a snímků se jim nepodařilo ověřit.

Témata:  Čína útok EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy