Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový rok opět tradičně uvítají oslavy na Times Square, vystoupí Snoop Dogg i Sting

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.wikipedia.org

Nový rok na newyorském náměstí Times Square letos přivítají kromě jiných americký rapper Snoop Dogg, britský zpěvák Sting i americká hvězda Christina Aguileraová. Očekává se, že lidé začnou přicházet už odpoledne. Jako každý rok se budou newyorské oslavy konat za přísných bezpečnostních opatření. Do vymezeného prostoru se nebude smět s batohy ani deštníky, ačkoli hrozí déšť. Účastníky však nečeká zima jako loni, kdy se Nový rok vítal za dvanáctistupňového mrazu.

Všichni budou muset projít hlídkami, které zkontrolují, zda u sebe nikdo nemá zbraně. Pak budou lidé vpuštěni do ohraničeného prostoru, v němž podle agentury AP nebudou odpadkové koše ani záchody.

Bez ohledu na počasí bude připraveno mnoho bavičů, mezi nimi kapely Bastille nebo New Kids On The Block, a těsně před půlnocí zazpívá Bebe Rexhaová skladbu Imagine Johna Lennona. Ti, kdo přijdou včas, zaujmou výhodná místa pro sledování programu, ostatní budou moci vše sledovat na obrazovkách.

Bezpečnost zajistí tisíce policistů, jimž pomohou služební psi a také stovky kamer i zátarasů, které mají zabránit případnému útočníkovi vjet do davu autem.

Program začne v 18:00 místního času (24:00 SEČ) rozsvícením a vyzdvižením kaleidoskopické koule. Prvním číslem bude čínské vystoupení, jež vyvrcholí pyrotechnickým představením. Koule, pokrytá letos 2688 křišťálovými trojúhelníky, klesne k zemi při odpočítávání posledních vteřin roku. Pak se objeví osvětlené číslice nového roku, oblohu rozsvítí ohňostroj a k tomu se na hlavu přihlížejících snese 1500 kilogramů konfet.

Témata:  Silvestr New York

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.