Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Polsku kvůli tragédii zavírají areály s únikovými hrami

Varšava
Varšava
Foto: Pixabay

Polské úřady po páteční tragédii, při které zemřelo pět dívek, zavřely 13 areálů provozujících únikové hry. Dnes to podle agentury AP uvedl velitel polských hasičů Leszek Suski. Premiér Mateusz Morawiecki dnes prohlásil, že budou uzavřeny všechny podniky s únikovými hrami, které nesplní bezpečnostní předpisy.

Pětice 15letých dívek chtěla únikovou hrou v Koszalinu na severu Polska oslavit narozeniny jedné z nich. V areálu ale začalo hořet a dívky se v místnosti, ze které se v rámci hry snažily dostat, pravděpodobně udusily.

Suski již v sobotu označil za příčinu neštěstí elektrické rozvody neodpovídající standardům a nedbalé bezpečnostní postupy. Úřady po tragédii nařídily prověřit stav ve všech polských areálech, kde se takovéto hry hrají. V zemi jich je podle Reuters asi 1100.

Úřady během víkendu zkontrolovaly zhruba 180 únikových místností, z nichž 129 nesplnilo podle Suského bezpečnostní a zdravotní předpisy. Třináct provozoven bylo ihned uzavřeno. Morawiecki chce po kontrolách předložit zprávu, na základě které se vláda rozhodne, zda je třeba stávající předpisy zpřísnit.

Témata:  Polsko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy