Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Filozof Bělohradský v senátu? ČSSD a zelení ho zřejmě vyšlou do voleb

Václav Bělohradský, významný současný český filosof a sociolog
Václav Bělohradský, významný současný český filosof a sociolog
Foto: Reprofoto ČT

Praha – Filozof Václav Bělohradský se zřejmě bude ucházet o senátorské křeslo. Podle informací ČTK by měl být společným kandidátem zelených a ČSSD.

Podle zdroje z řad sociální demokracie jde o „nejlepšího možného kandidáta". V úterý ho představí předsedové stran - premiér Bohuslav Sobotka a Matěj Stropnický. To potvrdili i mluvčí stran, méno kandidáta však prozradili.

Společnou kandidátku měli sociální demokraté a zelení v Praze při doplňovacích volbách před dvěma lety. Jejich kandidátka místostarostka Prahy 10 Ivana Cabrnochová (SZ s podporou ČSSD) zvítězila. Výsledek voleb tehdy musel potvrdit Nejvyšší správní soud (NSS). Zamítl stížnost TOP 09 a Starostů, jejichž společná kandidátka Renata Sabongui neprošla do druhého kola o pět hlasů.

Bělohradský bude zřejmě kandidovat v šestém pražském obvodu. Utká se tak například s publicistou, disidentem Františkem „Čuňasem" Stárkem, který bude kandidovat za ODS, a tanečníkem Vlastimilem Harapesem, jehož kandidaturu oznámilo hnutí ANO.

Filozof Bělohradský loni v únoru vystoupil na sněmu hnutí ANO vicepremiéra Andreje Babiše. Vstup Andreje Babiše do politiky podle jeho dřívějšího vyjádření může způsobit pozitivní proměnu celé společnosti. Zároveň ale upozorňoval na nebezpečnou Babišovu rétoriku.

Témata:  Václav Bělohradský Sociální demokracie (SOCDEM) Strana zelených

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy