Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vyšetřování začíná. Francie má data z černých skříněk zříceného letounu

Místo zřícení letadla Ethiopian Airlines
Místo zřícení letadla Ethiopian Airlines
Foto: ČTK/Profimedia

Francouzský úřad pro bezpečnost civilního letectví (BEA) dnes oznámil, že úspěšně stáhl údaje z letových zapisovačů ze zříceného letounu etiopských aerolinek.

Obě takzvané černé skříňky byly tento týden poslány do Francie, protože etiopské úřady nemají potřebné kapacity k jejich analýze.

Francouzský úřad sdělil, že získané informace předal etiopským vyšetřovatelům. Technická práce na zapisovači letových údajů i na záznamníku hlasů v kabině je nyní ukončena, uvedl francouzský úřad. Ten není přímo zapojen do vyšetřování příčin havárie, která si vyžádala 157 životů.

Boeing 737 MAX 8 etiopské letecké společnosti Ethiopian Airlines havaroval minulou neděli krátce po startu z Addis Abeby. Na palubě stroje, který měl namířeno do keňské metropole Nairobi, byli lidé ze 35 zemí. Zjistit příčiny neštěstí může trvat měsíce, upozornila v sobotu agentura AP.

Témata:  zřícení letadla Ethiopian Airlines Francie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy