Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec Mayové je otázka dnů? Šíří se různé zvěsti, sázkové kancléře už vypsaly kurzy

Mayová, Theresa
Mayová, Theresa
Foto: European Union

Kurzy sázek dávají dvacetiprocentní šanci, že britská premiérka Theresa Mayová do konce tohoto měsíce odstoupí z funkce. Uvedla to dnes sázková kancelář Ladbrokes. Premiérčina kancelář se přitom odmítla vyjádřit ke zprávě deníku The Times, že se debatuje o načasování premiérčiny demise. Ale nejmenovaný zdroj z Downing Street řekl agentuře Reuters, že zpráva neodpovídá skutečnosti.

Zmíněné noviny citovaly nejmenovaný zdroj Downing Street, podle kterého si i premiérčini nejbližší spojenci myslí, že Mayová nevyhnutelně bude muset odstoupit.

V souvislosti s chaotickou situací okolo odkládaného odchodu Británie z Evropské unie o případné demisi Mayové spekulují média. "Nic není jisté, ale zdá se pravděpodobné, že dlouhý odklad by mohl znamenat konec premiérství Mayové," napsal server politico.eu.

"Je naprosto osamocená," napsal o Mayové šéf politického zpravodajství bulvárního listu The Sun Tom Newton Dunn.

Británie měla opustit EU 29. března, ale summit EU tento týden poskytl odklad přinejmenším do 12. dubna.

Témata:  Velká Británie Theresa Mayová Brexit

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy