Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jeden z postřelených mužů z Orlanda přežil jenom díky tomu, že předstíral svojí smrt

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Orlando - Dva dny po nejtragičtější masové střelbě v dějinách USA popisují lidé zranění útočníkem v orlandském klubu chvíle, kdy jim šlo o život.

Jeden z poraněných mužů médiím řekl, že přežil zřejmě pouze díky tomu, že předstíral mrtvého. Podle místní nemocnice zůstává z pěti desítek zraněných zhruba polovina hospitalizována, z toho šest v kritickém stavu. Vedoucí lékař nemocnice prohlásil, že počet mrtvých zřejmě ještě vzroste.

"Teď jsem na řadě já. Je po mně," honilo se hlavou Angela Colona, kterého střelec Omar Mateen zasáhl během své zběsilé palby v gay klubu Pulse do ruky a pravé nohy, když předtím střelil dívku stojící vedle něho.

Colon, který k novinářům promluvil v nemocnici usazen na pojízdném křesle, vyprávěl, že se nejprve se snažil utíkat s davem prchajícím z prostor tanečního podniku. Vzápětí však upadl a rozhodl se zůstat ležet a předstírat, že je mrtvý. Slyšel ještě mnoho výstřelů, žádný jej ale už nezasáhl.

Barman Rodney Sumter byl zase postřelen na třech místech těla a silně krvácel, když se mu podařilo dostat ven, nebyla na místě ještě záchranná služba. Jeden z nezraněných návštěvníků klubu mu ovázal dvě zranění svými svršky, avšak krvácení ze zad tak snadno utlumit nešlo. Na radu jednoho z policistů jej proto položil na zem, lehl si na něj a vší silou tlačil na ránu, než přijela sanitka.

Témata:  USA střelba v nočním klubu ve městě Orlando zbraně muži

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy