Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Uprchlíci mají utrum: Německo řeklo dost, žádné další ženy migranti neuvidí

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Německo přestane migrantům mířícím do země uznávat vícenásobná manželství, takzvanou polygamii. Deníku Bild to řekl ministr spravedlnosti Heiko Maas.

Ačkoliv je polygamie je v Německu oficiálně zakázaná, úřady ve výjimečných případech potvrzovaly manželství mužům s více ženami, kteří se přistěhovali z arabských zemí. Tam je běžné, že jeden muž má žen více. 

To ale nyní skončí. Podle ministra totiž není možné stavět kulturní zvyklosti nebo náboženskou víru nad německé zákony. "Proto nebudeme nadále uznávát žádné vícenásobné sňatky," řekl deníku.

Podotkl, že právo je nutné dodržovat bez ohledu na to, jestli se dotyčná osoba v Německu narodila nebo se do něj přistěhovala. "Právo platí pro všechny bez rozdílu," dodal.

Úřady také zaregistrovaly stovky případů manželství mezi dětmi a dospělými, která byla uzavřena předtím, než tito lidé dorazili jako uprchlíci do Německa. Téměř ve všech případech šlo o nezletilé dívky, které se už ve své vlasti vdaly za dospělé muže.

Například Bavorsko zaznamenalo ke konci dubna 161 případů sňatků dětí do 16 let a 550 případů týkající se svateb dětí mladších 18 let. Spolková země Baden-Württemberg evidovalo 117 případů, a Severní Porýní-Vestfálsko nejméně 188 případů.

Témata:  Německo uprchlíci

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.