Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Británie netrpělivě čeká: Kdy Meghan a Harry představí syna?

Princ Harry a Meghan Markle
Princ Harry a Meghan Markle
Foto: Wikimedia Commons

Britové dnes napjatě očekávají, zda jim princ Harry a jeho manželka Meghan představí svého potomka, jehož jméno ještě nebylo oznámeno. Syn se vévodovi a vévodkyni ze Sussexu narodil v pondělí. Ze světa přicházejí gratulace, s blahopřáním přišli například bývalá americká první dáma Michelle Obamová, kanadský premiér Justin Trudeau nebo předseda australské vlády Scott Morrison.

Podle bookmakerů se dítě bude nejspíš jmenovat Alexander, James nebo Arthur. Mnoho sázek přijímají sázkové kanceláře také na Spencera, a to na počest Harryho zesnulé matky Diany, rozené Spencerové.

Britská média dnes také spekulují o tom, kde se "baby Sussex", jehož příchod na svět byl ohlášen na instagramu, narodilo - zda doma, v rezidenci páru Frogmore Cottage na pozemcích hradu Windsor, nebo v nemocnici. Bulvární deník Daily Mail tvrdí, že chlapec se narodil v jedné londýnské nemocnici, která bývalou americkou herečku v doprovodu matky přijala v neděli večer.

Hoch je osmým pravnoučetem královny Alžběty II. a prvním dítětem prince Harryho a Meghan. "Jsme oba naprosto nadšení," řekl v pondělí před televizními kamerami princ Harry. "Bylo to nádherné, úplně neuvěřitelné. Jsem na svou ženu hrozně pyšný a jako každý otec a rodič, který o svém dítěti říká, že je skvělé, tohle miminko je úplně k zulíbání," dodal.

Témata:  Princ Harry porody Velká Británie Meghan Markleová

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy