Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trapas. Američané se krutě vysmáli Trumpovi

Donald Trump
Donald Trump
Foto: Instagram

Prezident USA Donald Trump je znám tím, že část své politické agendy odbude na internetové sociální síti Twitter. Nejinak tomu je v případě současné íránské krize. Jeden z diskutujících však americkému prezidentovi nastavil tragikomické zrcadlo.

Situace v Íránu se vyostřuje. Pod vedením amerického prezidenta se chystá stotisícová americká armáda, která by se mohla vylodit v perském zálivu. Jaderná dohoda mezi USA a Íránem přestala účinkovat a tak Spojené státy přitvrzují své hospodářské sankce.

Z Íránu zní, že o eskalaci napětí stát nestojí nicméně odmítají si nechat diktovat podmínky. I takto by se dal v největší stručnosti shrnout vývoj posledních dní v mezinárodní politice na Středním východě.

Americký prezident neváhal situace okomentovat na Twitteru, jak je jeho zvykem. Jedním dechem zkritizoval prestižní americké zpravodajské deníky a následně pochválil sám sebe.

"Fake News Washington Post a ještě větší Fake News New York Times píší příběhy o eskalaci napětí na Středním východě s ohledem k mé silné politice v oblasti. Žádná eskalace napětí tady není," napsal na sociální síti Trump.

Komentátor Tomi T. Ahonen však hbitě vysvětlil, že Trumpovo vyjádření potřebuje překlad do angličtiny, který záhy nabídl.

"Velmi přesný Washington Post a téměř stejně tak přesný New York Times správně uvedli, že dochází k eskalaci napětí s ohledem na mou hloupou politiku. Samozřejmě, že je tady rozpor, protože ta politika je natvrdlá," píše se v tweetu následujícím za vyjádřením amerického prezidenta.

I can translate. I have the Trump to English Dictionary:"The very accurate Washington Post & the almost as accurate New York Times report correctly that there's infighting with respect to my silly policy in the Middle East. Of course there is dissent because the policy is nuts" pic.twitter.com/V3DTc5yz2G

— Tomi T Ahonen (@tomiahonen) May 16, 2019

Nepodložené obvinění prestižních amerických deníků z šíření Fake News se tak parodickým způsobem komentátor pokusil uvést na pravou míru.

Témata:  Donald Trump X (dříve Twitter) Írán USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy