Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muži oslavovali zabití ženy. Pozůstalí si to s nimi u soudu vyřídili

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Sarajevo - Horké chvilky zažili dva obžalovaní muži u soudu v Bosně a Hercegovině. Tam se zpovídali z vraždy mladé dívky. Její rodina si to s nimi ale chtěla vyřídit po svém.

Zhrzený čtyřiadvacetiletý muž se nedokázal smířit s rozchodem s o dva roky mladší Arnelou Djogicovou. Spolu s kamarádem ji nalákali do auta, kde se ji pokusili uškrtit.

Po chvíli ale zjistili, že dívka ještě dýchá, tak bodli ji nožem. Její tělo potom hodili do řeky. Tam ho policisté spolu s vražednou zbraní o několik dní později také našli. Mladíci po ohavném činu odjeli na party a bouřlivou oslavu si natáčeli na video.

Ačkoli se snažili stopy po vraždě všemožně skrýt, nakonec je usvědčili zprávy v telefonu. O jejich osudu se před očima celé dívčiny rodiny rozhodovalo u soudu ve městě Zenica. Jenže ve chvíli, kdy začal soudce popisovat, jak mladíci dívčinu smrt oslavovali, praskly pozůstalým nervy.

Začali na muže sprostě pokřikovat a nakonec se jim podařilo prorazit policejní zátarasy a na obžalované se vrhli. Rozhodli se, že si to s násilníky za Arnelu vyřídí. Policie musela mladíky ze soudní síně rychle odvést a rozzlobenou rodinu uklidnit. Muži si za vraždu odsedí 40 let ve vězení.

Témata:  vražda Bosna a Hercegovina soudy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy