Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Malý chlapec (†3) zůstal v rozpáleném autě, kde hledal hračku. Brzy zkolaboval

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Houston - S blížícím se létem rychle roste nebezpečí spojené s horkem. K tragédii došlo ve čtvrtek v americkém Houstonu, malý chlapec hledal svou hračku v rozpáleném autě, ze kterého se ale nemohl dostat a brzy zkolaboval. I přes veškerou snahu záchranářů se ho nepodařilo zachránit a v nemocnici zemřel.

Malý Evan Trapolino hledal svou hračku, která zůstala na zadním sedadle rodinného auta, které parkovalo poblíž domu, uvedl pro portál CNN houstonský policejní mluvčí Kese Smith. Do auta se dostal odemčenými předními dveřmi.

Poté přelezl na zadní sedadlo, kde byla jeho hračka, tam byl ale funkční rodičovský zámek, který brání dětem v otevírání dveří bez vědomí rodičů. V Houstonu bylo ve čtvrtek extrémní vedro, panovaly teploty kolem 37 °C.

Podle policejního mluvčího našla rodina chlapce na zadním sedadle přibližně za půl až tři čtvrtě hodiny poté, co ho naposled někdo viděl. Chlapce nalezla rodina již se zástavou srdce, jeden ze členů rodiny začal okamžitě s masáží srdce.

Tísňové volání přišlo kolem druhé hodiny odpoledne. Chlapce záchranáři převezli okamžitě do nemocnice Lyndona B. Johnsona, kde ale brzy zemřel.

I když policejní vyšetřování stále probíhá, nepadlo žádné obvinění. Smith uvedl, že se s největší pravděpodobností jedná o tragickou nehodu. "Nebylo to nic, co by někdo udělal záměrně," vysvětlila portálu ABC13 dlouholetá sousedka rodiny Robenia Brooksová.

Ve Spojených státech dochází každý rok průměrně k 38 úmrtím v rozpálených zaparkovaných autech.

Témata:  děti úmrtí USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy