Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrah Jo Coxové dnes stane před soudem

Jo Coxová
Jo Coxová
Foto: Reprofoto YouTube

Londýn - Thomas Mair (52) byl formálně obviněn z vraždy labouristické poslankyně Jo Coxové (41), ještě dnes by měl stanout před soudem v londýnském Westminsteru.

"Právě jsem obvinili muže z vraždy, těžkého ublížení na zdraví, držení střelné zbraně s úmyslem spáchat trestný čin a držení útočné zbraně," uvedla na svých internetových stránkách policie v hrabství West Yorkshire.

Coxovou napadl vrah ve čtvrtek v jejím volebním okrsku v severoanglickém Birstallu u Leedsu. Podle některých britských médií nese vinu na vraždě agresivní tón kampaně před referendem o brexitu. Coxová se angažovala za udržení Británie v unii.

Zdroj: YouTube

Svědci slyšeli muže při útoku křičet Britain First (Británie na prvním místě), což je mimo jiné označení krajně pravicového uskupení usilujícího o odchod Británie z EU. Představitelé hnutí se od vraždy ale distancovali a uvedli, že by vrah měl být za trest "oběšen na nejbližším sloupu".

Témata:  Velká Británie Jo Coxová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy