Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristé chtěli zaútočit o víkendu na fotbalovém šampionátu během zápasu Belgie

Vlajka Belgie
Vlajka Belgie
Foto: Pixabay

Brusel - Osoby, které byly v noci na dnešek zadrženy v Bruselu, plánovaly zaútočit zřejmě již tento víkend, patrně už dnes během zápasu belgického týmu na Euro 2016.

S odvoláním na své zdroje o tom informovala vlámská televize VTM. Policie podle ní žádné zbraně ani výbušniny nenašla. Prokuratura zatím oficiální prohlášení k domovním prohlídkám neučinila, sdělila však, že bylo nutné jednat. "Vyšetřování si vyžádalo okamžitý zásah," uvedla generální prokuratura. "V zájmu vyšetřování nemohou být zveřejněny žádné další informace," dodala.

Belgická policie podle agentury Reuters obdržela ve středu varování, že určitá skupina bojovníků z IS nedávno opustila Sýrii a vydala se do Evropy, aby ve Francii a Belgii zaútočila. V pátek policisté zadrželi muže, který byl identifikován jako belgický občan Youssef E. A. Toho vyšetřovatelé podezřívají z možného napojení na březnové útoky v Bruselu.

Fotbalové mistrovství Evropy provázejí mimořádně přísná bezpečnostní opatření. U stadionu Stade de France se loni v listopadu odehrál jeden z útoků islámských radikálů na Paříž, při kterých zemřelo 130 lidí.

Témata:  Belgie fotbal ME

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.