Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vražda ze cti: Muže i jeho těhotnou manželku mučili, zastřelili a odhodili do zavlažovacího kanálu

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Islámábád - Otřesná dvojnásobná vražda šokovala svět. Obětí jsou manželé, které mučili a zastřelili vlastní příbuzní. A důvod? Nelíbilo se jim, koho si žena vybrala za manžela.

Rodinná tragédie se odehrála v pákistánské vesnici Thikriwala v provincii Punjab. Všechno je o to otřesnější, že manželé Muhammed a Aqsa Shakeelovi své vrahy nic netušíc pozvali na návštěvu k sobě domů.

Jenže podle Daily Mailu se během rodinné sešlosti rozpoutala hádka, na jejímž konci byly dvě mrtvoly s průstřelem hlavy hozené do zavlažovacího kanálu.

A důvod? Vše nasvědčuje tomu, že šlo o takzvanou vraždu ze cti. Rodině šestadvacetileté Aqsy se totiž údajně ani za mák nelíbilo, že se rozhodla provdat právě za Muhammeda.

Policisté věří, že ve skupině, která nakonec manžele zavraždila, byla matka i bratr zamordované ženy. Pitva navíc jasně prokázala, že oběti byly před popravou mučeny. A to vše i přesto, že Aqsa byla těhotná.

Podle CNN policisté zatím zatkli jen jednoho podezřelého, podle všeho jsou další příbuzní zapletení do vraždy na útěku. Navíc jde za poslední týdny už o druhý případ, kdy v Pákistánu příbuzní zavraždili těhotnou ženu, protože neschvalovali výběr jejího životního partnera.

Témata:  Pákistán vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy