Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obama klame o radikálním islámu, tvrdí nositel Pulitzerovy ceny

Barack Obama, americký prezident
Barack Obama, americký prezident
Foto: Pete Souza

Washington – Po teroristickém útoku v americkém Orlandu se na amerického prezidenta Baracka Obamu snesla vlna kritiky za to, že v souvislosti s útoky odmítá mluvit o radikálním islámu. Jak nyní informuje server Daily Caller, ke kritice se přidal také Charles Krauthammer, americký politický komentátor a nositel Pulitzerovy ceny.

Krauthammer vystoupil v rámci programu na televizní stanici Fox News, kde komentoval vládní snahy cenzurovat nahrávky telefonního hovoru orlandského vraha Omara Mateena tak, aby jejich přepisy neobsahovaly zmínky o islámu a teroristické skupině Islámský stát (IS).

„Všichni mohli vidět, co za slova tam padlo. A čeho přesně se (Obamova administrativa, FBI a ministerstvo spravedlnosti) snažily dosáhnout, když předstíraly, že nebyla pronesena? Odhaluje to fanatické chování administrace, protože se snažila ututlat a ukrýt spojitost s islámem," uvedl Krauthammer.

Ačkoliv FBI a ministerstvo spravedlnosti nakonec zveřejnily kompletní přepis, který obsahoval i jméno teroristické organizace a jejího vůdce, problém podle Krauthammera v rámci Obamovy administrativy přetrvává.

„Možná nevydali příkaz (k odstranění referencí na IS z přepisů), ale všichni chápou, že pod vládou prezidenta Obamy nemůžete dělat žádné náznaky, které by teoreticky mohly ukázat na islám nebo radikální islamismus v případě masové vraždy. Takže musíte předstírat opak," tvrdí Krauthammer.

„Podívejte, důvod, proč prezident Obama otočil, je, že to bylo více než hloupé, bylo to směšně, bylo to ostudné," zlobil se novinář a dodal, že je absurdní, aby se z případu dělalo něco jiného, když Mateen sám prohlásil, že čin páchá jako Alláhův voják jménem vůdce Islámského státu.

Témata:  Barack Obama Islám

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy