Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vypadni a vrať se zpátky do Afriky. V Británii po brexitu rostou rasistické útoky +VIDEO

Velká Británie
Velká Británie
Foto: Pixabay

Manchester - Amatérská kamera zachytila incident v manchesterské tramvaji. Mladík s pivem v ruce bezdůvodně zaútočil na svého spolucestujícího. Začal ho urážet a snažil se ho vyhodit z hromadné přepravy. Lidé celou situaci překvapeně sledovali.

"Vypadni z tramvaje a vrať se zpátky do Afriky!" Velká Británie není po odchodu z EU zrovna jednotná. Migrační krize vyprovokovala rasisty k akci. "Hned vypadni, imigrante!" přidal mladík na agresivitě. Situace se vyhrocovala a nervozita v tramvaji stoupala. "Jsi odpad! Všichni jste odpad!" křičel mladík ve vagónu.

"Jsi extrémní ignorant a ne moc inteligentní!" bránil se napadený muž. Proti rozčilenému rasistovi však neměl šanci. On i jeho přátelé dokonce vychrstli na nevinného muže pivo.

Pivo zasáhlo více lidí. Několik žen vykřiklo. "Ostuda!" častovali šokovaní cestující mladé výtržníky. "Nechutné!" přidala se jedna z žen. Odsouzeníhodný čin šokoval všechny přítomné.

Policie již v této souvislosti zadržela dva mladé muže a jednoho teenagera ve věku 20, 18 a 16 let, jména však nebyla zveřejněna.

Témata:  Velká Británie rasismus uprchlíci

Aktuálně se děje

7. května 2024 10:08

Ústavní soud zrušil podmínku operace pro úřední změnu pohlaví

Operace už nebude potřeba k úřední změně pohlaví, podle Ústavního soudu je taková podmínka v rozporu s lidskou důstojností. Sporné paragrafy přestanou platit v polovině roku 2025. Současný stav označil soud za neudržitelný a upozornil na nečinnost politiků, které vyzval k přijetí nové právní úpravy. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy