Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Zanzibaru možná našli kus Boeingu 777 společnosti Malaysia Airlines

Ostrov Reunion, na kterém byly pravděpodobně nalezeny trosky letu MH370
Ostrov Reunion, na kterém byly pravděpodobně nalezeny trosky letu MH370
Foto: Google Earth

Zanzibar (Tanzanie) - Rybáři na souostroví Zanzibar u Afriky našli a odevzdali tanzanským úřadům část křídla letadla, která by mohla pocházet z Boeingu 777 společnosti Malaysia Airlines.

Oznámil to dnes tanzanský úřad pro civilní letectví TCAA. Letoun zmizel před více než dvěma roky cestou z Kuala Lumpuru do Pekingu.

"Úlomek bude v pondělí přepraven po moři do Dáresalámu, kde malajsijští experti a vyšetřovatelé určí, zda patří zmizelému letounu," řekl podle agentury AFP představitel úřadu pro civilní letectví na ostrově Kojani.

Právě tam se kus křídla našel. Vedoucí rybářů upřesnil, že úlomek našli ve vodě jedné jeskyně na západním pobřeží ostrova.

Malajsijský letoun s 239 lidmi na palubě se 8. března 2014 z dosud nejasných příčin odchýlil daleko od plánované dráhy letu. Předpokládá se, že stroj spadl do Indického oceánu zhruba 1800 kilometrů jihozápadně od Austrálie. Pátrací týmy od konce roku 2014 prohledávají část Indického oceánu o rozloze 120.000 kilometrů čtverečních, žádné stopy ale zatím nenašly.

Témata:  Zanzibar zmizelý Boeing 777 letu MH370

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.