Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Průvod Gay Pride prošel Paříží, lidé si připomněli útok v Orlandu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Paříž - Průvodu Gay Pride v Paříži se dnes zúčastnily tisíce lidí, akce se zúčastnila i starostka francouzské metropole Anne Hidalgová. Na místě panovala přísná bezpečnostní opatření.

Francie po loňských útocích džihádistů žije v obavách z dalších atentátů a nedávné vraždění v americkém Orlandu připomnělo, že terčem islámských teroristů jsou i homosexuálové.

"Tři týdny po homofobním a rasistickém útoku v Orlandu je pochod projevem odporu. Nesmíme podlehnout strachu. Potřebujeme více než kdy jindy v ulicích opět potvrdit, že jsme vidět a hrdí," prohlásila před zahájením pochodu jeho organizátorka Amandine Miguelová.

"Naše město bude vždy hradbou proti homofobii, protože otevření se druhému a tolerance jsou součástí naší DNA," prohlásila Hidalgová.

Padesátku obětí z Orlanda si připomenou i účastníci dnešního "barevného" průvodu Gay Pride v Madridu. Má začít v 18:30 SELČ a očekává se na něm mnohem větší účast a veselí než v Paříži.

Témata:  Paříž homosexuálové

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.