Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Německa se každý rok stěhuje více než půl milionu lidí z ostatních států EZ

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - V Německu žije 4,1 milionu přistěhovalců z členských států EU a další přicházejí. Loni jich dorazilo 685.485, což je doposud nejvyšší počet.

Loni přišlo do Německa dosud nejvíce přistěhovalců pocházejících z jiných členských zemí Evropské unie, napsal o víkendu deník Die Welt s odvoláním na údaje Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF).

Čistý přírůstek těchto přistěhovalců ovšem činí "jen" 382.449. Z Německa se totiž v roce 2015 zároveň 303.036 unijních občanů vystěhovalo.

Téměř 80 procent z uvedených loňských přistěhovalců pochází z východní Evropy. Nejvíce jich bylo z Rumunska (174.779) a z Polska (147.910). Následují Bulhaři (71.709) a Chorvaté (50.646).

Německo má relativně nízkou nezaměstnanost, což přitahuje občany jiných unijních zemí. Na vrcholu finanční a ekonomické krize mířily do Německa zástupy mladých lidí z jihu Evropy, zejména z Itálie a ze Španělska.

Témata:  Německo přistěhovalectví

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy