Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Katastrofa v Číně: Při záplavách zemřelo již 67 lidí a škody se vyšplhaly na 11 miliard korun

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Daily Telegraph

Peking - Lijáky na jihu a jihozápadě Číny způsobily záplavy a sesuvy půdy, zahynulo již 67 lidí. Vodní živel zničil tisíce domů a napáchal škody za 3,1 miliardy jüanů (11 miliard korun).

Od pátečního sesuvu půdy byla v provincii Kuej-čou na jihozápadě země nalezena těla 23 mrtvých. K neštěstí došlo ve vesnici Pchien-pcho nedaleko města Pi-ťie.

Srážky v oblasti podél řeky Jang-c'-ťiang jsou o 20 procent vyšší než v předchozích letech, a proto je nutné počítat s možnými záplavami ve střední a dolní části asijského veletoku, upozornil podle agentury Nová Čína Čchen Kuej-ja, náměstek ředitele správy vodního toku Jang-c'-ťiang.

Zdroj: YouTube

V provinciích Chu-pej, Ťiang-su a Če-ťiang muselo kvůli záplavám z domovů utéct na 120.000 obyvatel. Vodní živel tam podle údajů úřadů zničil 3600 domů a zaplavil 19.900 hektarů zemědělské půdy.

V těžce postižené provincii Chu-pej podle čínských médií zahynulo 30 lidí. V provinční metropoli Wu-chan zemřelo osm lidí, když se na ně zřítila 15 metrů dlouhá a dva metry vysoká tovární zeď.

Témata:  Čína

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy