Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dívka (15) řekla přítelovi, že je těhotná. Ten to neunesl a umlátil ji lopatou

Krimi, ilustrační fotografie
Krimi, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Salt Lake City - Byla to láska jako z harlekýnky. Patnáctiletá Anička se zamilovala do o rok mladšího spolužáka. Do deníčku si psala zamilované řádky a představovala si společnou budoucnost. Nic ovšem nemohlo být dál pravdě.

Když totiž o něco později Anne Kasprzaková z amerického Utahu Darwinu Bagshawovi na schůzce oznámila, že je těhotná, chlapec z toho evidentně radost neměl. Místo toho šel hledat lopatu...

Dívka jednoho dne předstírala, že si jde lehnout, místo toho se ovšem vyplížila ve městě Riverton z domu a utekla za svým vyvoleným. Jenže Darwin na ni nečekal s otevřenou náručí, ale s lopatou.

Annina matka šla v noci dceru zkontrolovat a zjistila, že je pryč. Okamžitě tak nahlásila dívčino zmizení. Dceru už ovšem nikdy živou neviděla.

Annino tělo bylo objeveno druhý den díky všímavému běžci, který si na mostě přes řeku Jordan všimnull opuštěné boty a trochy krve. Tělo teenagerky bylo z řeky vylovené o něco později.

A byl to otřesný pohled - dívka měla po bití tak znetvořený obličej a hlavu, že ji nedokázali poznat ani její nejbližší. Místo toho museli policisté hledat jizvy a ověřovat lékařské záznamy, aby měli jistotu, že opravdu našli Anne.

Velmi rychle se ukázalo, že školačku takhle znetvořil právě Darwin. A to poté, co mu dívka oznámila, že čeká jeho dítě. Hoch ovšem zareagoval úplně jinak, než si Anne představovala - popadl lopatu a umlátil s ní spolužačku k smrti.

Pak její zkrvavené tělo hodil do řeky a v klidu odjel domů na kole. Pitva navíc ukázala, že Anne těhotná nebyla, píše britský Mirror. Už nikdy se tak nedozvíme, zda si vymýšlela nebo se zkrátka spletla.

Vyšetřování ovšem trvalo dlouhé dva roky. Detektivové sice podezřívali Darwina a dokonce na jeho botě našli Anninu krev. Jenže na chlapcovu obranu přispěchal kamarád, který tvrdil, že krev se na botu dostala proto, že dívce kapala z nosu.

Pak podezření padlo na dvojici bývalých trestanců. A Darwinova rodina se mezitím odstěhovala z Utahu do Colorada. Chlapec, kterému je nyní sedmnáct, byl zatčen v říjnu 2014 a obviněn z vraždy.

Soud navíc rozhodl, že i když Darwin vraždil ve čtrnácti, bude souzen jako dospělý. Mladík svou vinu popíral, obrátil až letos v únoru, když už se proces chýlil ke konci.

Annin otec u soudu popsal, že když vytáhli jeho dceru z řeky, vůbec ji nepoznal. Prý vypadala jako někdo, koho srazil vlak. Soud nakonec Darwinovi Bagshawovi vyměřil trest 15 let.

Témata:  vražda USA policie USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy