Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Premiér Kanady překvapil na Gay Pride v Torontu. Lidé ho přivítali velkým potleskem

Justin Trudeau
Justin Trudeau
Foto: Facebook

Toronto - Po Paříži, Madridu a Kolíně nad Rýnem prošel průvod homosexuálů také Torontem. V čele tamní Gay Pride šel premiér Justin Trudeau.

Trudeau (44) se tak stal prvním šéfem kanadské vlády, který se této akce kdy zúčastnil. Přišel v bílých kalhotách a růžové košili a mával praporkem v duhových barvách, přivítal dav bouřlivým potleskem. Po celou dobu průvodu musel liberál Trudeau rozdávat podpisy a nechat se fotografovat účastníky.

Zdroj: YouTube

Dlouhý pestrobarevný a veselý průvod se na pokyn pořadatelů v 15:00 místního času (21:00 SELČ) zastavil, aby minutou ticha uctil památku obětí masakru 12. června v americkém Orlandu, ke kterému se přihlásila organizace Islámský stát. Džihádisté v tamním klubu pro gaye tehdy povraždili 49 lidí.

Témata:  Justin Trudeau homosexuálové Kanada

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy