Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Den nezávislosti slavili v New Yorku ve velkém. Obří ohňostroj sledovalo milion lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

New York - Spojené státy v pondělí 4. července slavily Den nezávislosti. V mnoha městech se konaly ohňostroje, pyrotechnickou show v New Yorku sledovalo přes milion diváků.

Oslavy doprovázela zpřísněná bezpečnostní opatření v souvislosti s nedávným teroristickým útokem v nočním klubu v Orlandu. Jen v New Yorku dohlíželo na ohňostroj 5000 policistů.

Největší ohňostroj viděli lidé v New Yorku, kde pyrotechnici na oblohu vypálili přes 56.000 rachejtlí a dalších náloží, které oblohu nad řekou East River zbarvily do 22 odstínů. Podle organizátorů šlo o největší podobnou show v USA od přelomu tisíciletí.

Přezident Barack Obama označil Spojené státy za "zázrak, který je třeba chránit". Pro Obamu byla pondělní oslava v Bílém domě poslední, neboť v lednu nadcházejícího roku předá úřad svému nástupci. S manželkou Michelle naposledy uspořádal tradiční grilování pro rodiny vojáků a shlédl koncert a ohňostroj nad Washingtonovým monumentem.

Témata:  ohňostroje New York USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy