Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Obchod století, nebo podvod? Těžařská společnost prodala důl za jeden dolar

Důl, ilustrační foto
Důl, ilustrační foto
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Sydney - Těžařská společnost Rio Tinto prodala svůj uhelný důl v australském státně Queensland za jeden australský dolar (18 Kč).

Informovala o tom agentura Reuters. Velké těžební společnosti se snaží zbavit svého ztrátového majetku po letech nízkých cen uhlí.

Novým majitelem se stala malá australská firma TerraCom, která je dceřinou společností Orion Mining Pty. Firma rovněž od Rio Tinto získá 80 milionů australských dolarů (1,5 miliardy Kč) na náklady na renovaci místa.

Šéf TerraCom Cameron McRae věří, že důl představuje dobrou příležitost, přestože ceny energetického uhlí jsou nízké. "Věříme, že při současných cenách uhlí můžeme mít dobrý výnos," prohlásil. "Případný růst pro nás samozřejmě bude dobrý."

Témata:  Austrálie doly uhlí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy