Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V telefonu džihádisty bylo nalezeno video, kde bojovníci žertují, zatímco jeden brutálně znásilňuje ženu

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Mosul – Jak krutí bojovníci Islámského státu skutečně umí být, ukázalo video, které bylo nalezeno v telefonu zabitého džihádisty. Bojovníci na něm žertují a hlasitě se smění, zatímco v pozadí jeden z nich znásilňuje svou sexuální otrokyni.

Otřesné záběry pochází z telefonu mrtvého teroristy, který podle médií padl v bojích u Mosulu. Bojovník sedí na zemi a hraje si s prádlem svého kamaráda, který mezitím znásilňuje svou sexuální otrokyni. Žertuje o tom, že bojovníkovi, který si „užívá" ukradne oblečení.

Zdroj: YouTube

Video zachycuje místnost, která vypadá jako obývací pokoj. Na sedačce sedí dva obtloustlí muži, kteří se všemu smějí, zatímco v pozadí je slyšet křik znásilňované ženy. Po místnosti pak chodí ještě čtvrtý muž.

„Zabavil jsem jeho oblečení, teď bude muset jít domů nahý," žertuje džihádista, jeho dva přátelé sedí na pohovce, smějí se a říkají: „Netoč to, netoč to." Samotný akt znásilnění na videu zachycen není, ozývá se jen ženský křik v pozadí. Výkřiky občas přehlušuje praskání vysílačky, prostřednictvím které někdo posílá pokyny.

Video bylo zachyceno na telefonu mrtvého bojovníka. Podle Radio Sawa terorista zemřel ve městě Shirqat nedaleko iráckého Mosulu.

Témata:  Islámský stát znásilnění

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy