Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Krejčíř přišel o dalšího advokáta, nedostal zaplaceno

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Johannesburg - Soud s Radovanem Krejčířem ohledně české žádosti o jeho vydání se protahuje. Advokát odmítl uprchlého českého podnikatele zastupovat, protože za své služby nedostal zaplaceno. Líčení tak muselo být doloženo na 21. července.

Krejčíř se brání, že nemůže nakládat se svým majetkem, neboť ho jihoafrické úřady zablokovaly. Požaduje proto kurátora, který by z majetku zajistil pokrytí všech jeho soudních výloh.

Pokud jihoafrický soud české žádosti vyhoví, bude na ministrech spravedlnosti ČR a JAR, aby se dohodli, zda Krejčíř bude před návratem do vlasti muset v JAR projít všemi soudními procesy, ve kterých čelí obviněním z různých zločinů.

Až k verdiktu v JAR zatím dospěl pouze jeden Krejčířův případ. V něm podnikatel dostal 35 let vězení za únos a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu. V Česku byl Krejčíř mezitím odsouzen k 15 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další trestné činy.

Témata:  Radovan Krejčíř Jihoafrická republika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy