Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kandidátky na britského premiéra nemají dobré zprávy pro ty, co se chystají do Británie

Theresa Mayová
Theresa Mayová
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Londýn - Obě kandidátky na post britského ministerského předsedy slíbily, že v případě svého zvolení omezí volný pohyb občanů z Evropské unie.

Podle ministryně vnitra Theresy Mayové bude odchod Británie z EU znamenat kontrolu volného pohybu osob přicházejících do země. Její soupeřka v souboji o premiérskou funkci, nynější ministryně energetiky Andrea Leadsomová prohlásila, že občané EU budou muset mít pracovní povolení, aby v zemi mohli zůstat.

"Jestliže budou premiérkou, vystoupíme z Evropské unie a součástí toho bude kontrola volného pohybu," řekla listu The Daily Telegraph Mayová, která je v souboji o vedení Konzervativní strany a tím i o úřad ministerského předsedy považována za favoritku.

Právě omezení imigrace byl jeden z hlavních faktorů pro 52 procent Britů, kteří v červnovém referendu podpořili odchod z Evropské unie. Británie však bude možná muset přijímat občany unie výměnou za přístup k jednotnému trhu.

O nástupkyni odcházejícího premiéra Davida Camerona rozhodnou členové vládní Konzervativní strany v korespondenčním hlasování.

Témata:  Velká Británie Theresa Mayová

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy