Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Nečekaný nepřítel na Euro 2016. Stadion zaplavily černé můry

Ostuda na Euro 2016: Černé můry zaplavily při finále celý stadion
Ostuda na Euro 2016: Černé můry zaplavily při finále celý stadion
Foto: Reprofoto YouTube

Paříž - Nešlo si toho nevšimnout. Fotbalisté, trenéři i rozhodčí se před očekávaným finále mistrovství Evropy místo plného soustředění museli věnovat odhánění nečekaného nepřítele. Pařížský stadion Stade de France totiž pohltily všudypřítomné můry! Za jejich invazi mohou pořadatelé.

Každý, kdo před zápasem vkročil na hřiště, začal kolem sebe zuřivě máchat rukama. Nejen domácí Francouzi, ale i jejich soupeři z Portugalska měli co dělat, aby se mohli alespoň částečně na souboj o titul připravit. Můry byly prostě všude.

Jak moc jsou nepříjemné, poznal i bývalý slavný rozhodčí Pierluigi Collina. Když šel šéf sudích na šampionátu poklábosit před výkopem s hlavním arbitrem finálového souboje Markem Clattenburgem, měl co dělat, aby je do sebe odehnal.

Jak se ale můry na stadionu v tak hojném počtu dostaly? Je to jednoduché. Pořadatelé totiž nechali v noci ze soboty na neděli zapnuté osvětlení, které je přilákalo. Před výkopem proto museli košťaty očistit reklamní panely, jenž nepříjemný hmyz přitahovaly.

S úvodním hvizdem sice můry ustoupily, ale i přesto se tu a tam nějaká nad trávníkem objevila. To ostatně dokazovaly i záběry, jak jedna z nich dotírala na portugalskou hvězdu Cristiana Ronalda v době, kdy zraněný seděl na trávníku.

Témata:  zvířata kuriozity

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy