reklama

Na tenisovém kurtu to přitom tak napínavé nebylo. Domácí favorit Andy Murray si ve třech setech poradil s kanadským vyzyvatelem Milošem Raonicem a podruhé v kariéře vyhrál nejslavnější turnaj světa. Dva sety ale končily až ve zkrácené hře a vévodkyně Kate si v tom napětí musela ulevit.

Britský tisk kritizuje vzor všech britských dam za to, jakým výrazem oznámila, že potřebuje na toaletu. Volně přeloženo podle česko-anglického slangového slovníku Kate oznámila, že se asi "pose*e", což se do úst distingované dámy opravdu nehodí.

Jak upozorňuje britský tisk, mohla použít řadu jiných výrazů jako "toilet", "restroom" nebo třeba "bathroom". Ale "loo", celou větou "pop to the loo" je nepřijatelné i v nižších společenských kruzích, než je královská rodina.

Jaký je výsledek celé kauzy? Novináři krititují, členové sněmovny lordů obracejí oči v sloup a královnu Alžbětu II. podle všeho omývají, ale lidé se zase jednou postavili za Kate. Ukázala, že je pouze člověk jako oni a připsala si další body v žebříčku popularity.