Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výstřel na slepo: Obama jmenoval na vysoké pozice člověka, kterého nezná

Barack Obama
Barack Obama
Foto: Pete Souza

Washington – Generálporučík Michael T. Flynn je velmi významnou osobností amerických bezpečnostních služeb. Americký server The Daily CAller ale upozorňuje, že jeho vztahy s americkým prezidentem byly překvapivě vzdálené.

Server upozorňuje, že Flynn v rámci rozhovoru přiznal, že ačkoliv jej americký prezident Barack Obama dvakrát jmenoval do vysokých pozic, včetně na místo ředitele Obranné zpravodajské agentury (DIA), osobně se s ním ani jednou nesetkal.

Dle Flynnových slov si jej Obama nikdy nepozval na jednání mezi čtyřma očima, kdy by od něj požadoval zhodnocení situace ohledně teroristické skupiny Islámský stát, iránské snahy postavit jadernou bombu či dalších problémů, které spadají pod Flynnovu odbornou expertízu.

„Takže já tu vedu jednu z největších zpravodajských agentur na světě. Dvakrát mě jmenoval – jednou jako poradce ředitele národní zpravodajské služby a jednou jako ředitele DIA,“ uvedl Flynn a dodal: „Ani jednou jsem se s ním nesetkal. Když přijde na vztahy, je to s ním celkem legrační. Je velmi odměřený a drží si lidi od těla.“

Flynn by přitom mohl mít velmi dobrý vztah s novým americkým prezidentem – pokud listopadové volby vyhraje Donald Trump. Právě Trumpovi totiž Flynn nyní radí a jeho jméno se často objevuje na seznamu možných Trumpových viceprezidentů. Sám by dle svých slov o této pozici velmi vážně uvažoval.

„Trump má pro tuto zemi větší a dlouhodobější vizi, nehodlá čtyři roky jako prezident jen sedět na zadku. Opravdu to tak je. A to na mě udělalo dojem,“ okomentoval Trumpa. Směrem k jeho oponentce Hillary Clintonové pak uvedl: „Je někým, u koho se vám zdá, že něco skrývá. Vždy, když jsem s ní nějak jednal, jsem měl pocit, že má nějaké tajné plány, které nutně nejsou v nejlepších zájmech této země. Něco se tam děje.“

Témata:  Barack Obama Michael Flynn USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy