Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Boris Johnson se za své výroky neomluví. Důvod je bizarní

Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)
Boris Johnson (autor: Andrew Parsons / i-Images)
Foto: Flickr

Londýn – Nový britský ministr zahraničí a bývalý starosta Londýna Boris Johnson proslul svými nevybíravými výroky, kterými již urazil celou řadu lidí. Jak informuje agentura Reuters, Johnson nyní vzkázal, že se za své výroky neomluví.

Johnson uvedl, že pokud by se měl za „obsáhlý thesaurus" svých urážek a nevybíravých komentářů, které během posledních let směřoval na nejednu hlavu státu, omluvit, trvalo by to příliš dlouho. Proto tak činit nebude.

Johnson, který v minulosti působil jako novinář, také tvrdí, že mnoho jeho komentářů bylo překrouceno nebo špatně pochopeno. Na to, zda se za své výroky hodlá omlouvat, byl dotázán během tiskové konference s americkým ministrem zahraničí Johnem Kerrym.

„Probíráním všech těch věcí, které jsem za posledních 30 let napsal a které byly dle mého názoru uváděny mimo kontext, můžeme strávit spoustu času," uvedl Johnson.

Následně dodal: „Obávám se, že věci, které jsem řekl, již tvoří obsáhlý thesaurus a tak či onak byly, i když nevím s pomocí jaké alchymie, špatně pochopeny, takže pokud bych se měl pustit do celosvětového itineráře omluv všem, kterých se týkaly, trvalo by mi to příliš dlouho."

Když ho další novinář obvinil, že v minulosti často přeháněl a, „upřímně řečeno, rovnou lhal," Johnson dále trval na svém. Zdůraznil, že je možné probírat všechny výroky, které v minulosti pronesl, raději se ale dle svých slov chce soustředit na aktuální problémy, mezi které patří například konflikt v Sýrii.

Témata:  Velká Británie Boris Johnson

Související

Aktuálně se děje

29. září 2024 22:05

29. září 2024 14:24

Jaromír Soukup odmítá slova Agáty Hanychové, že šlo o útok na její osobu

Zítra uplyne týden od potyčky Jaromíra Soukupa a Mirka Dopity před domem Agáty Hanychové v pražském Suchdole. A stále není jasné, co se přesně na místě stalo. Vyšetřování incidentu má ostatně na starosti policie. V čem Hanychová podle Soukupa lže? 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy