Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útok Maorčana na ženu a její dcery nebyl kvůli oblečení. Muž promluvil o tom, jak to skutečně bylo

Policie Francie
Policie Francie
Foto: Police Nationale

Garde-Colombe – Jak jsme vás již dříve informovali, v úterý ráno zaútočil ve francouzském městečku Garde-Colombe na matku a její tři dcery (8, 12 a 14 let) Maročan s nožem, důvodem mělo být „nevhodné oblečení dívek“. Britská média však teď uvádí, že motiv muslima byl jiný.

Útočník byl médii identifikován jako Maročan Mohamed Boufarkouch (37). Se svou rodinou trávil dovolenou ve stejném komplexu, jako napadená ženy a její dcery. Podle francouzského deníku L´Express se před útokem s ženou hádal. Svědci deníku uvedli, že ženě a jejím dcerám vyčítal, že chodí spoře oděné.

Jak ale píše server Daily Mail, důvod útoku mohl být jiný. Muslima mělo pobouřit a naštvat, že se manžel napadené ženy a otec dívek „podrbal v rozkroku přímo před jeho ženou". „Neměl jsi to dělalt, ne před před mou ženou," uvedl u soudu útočník, který vypověděl, že se otec zraněných dívek škrábal na vnitřní straně stehen přes šortky.

Otec napadené rodiny uvedl, že si nepamatuje, že by něco takového udělal. Podle listu The Sun dodal, že lze jen „těžko pochopit, že by takové gesto mohlo vyvolat tak závažný útok od osoby, které je duševně zdravá a nemá ideologické záměry".

Obě rodiny podle médií byly ubytovány vedle sebe, takže se už předtím viděly. Žena a jeji dcery měly být napadeny ve chvíli, když snídaly. Místní starosta Edmond Francou, řekl listu Le Parisien, že útočník byl na dovolené se svou vlastní rodinou, včetně dvou dětí.

Útočník se svou rodinou prý žije v Yvelines nedaleko Paříže. Starosta také dodal, že by muž mohl být „psychicky nemocný", proto by měl projít také sezením u psychiatra.

Na místě činu byl nalezen nůž s čepelí dlouhou osm až deset centimetrů. Matka údajně utrpěla zlomeninu hrudní kosti, nejhůře zraněná je nejmladší dcera (8), která byla v kritickém stavu hospitalizována.

Témata:  Francie policie Francie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 11:15

USA oznámí dlouhodobou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy