Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko plánuje vyklidit provizorní uprchlický tábor v aténském Pireu

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Atény - Po měsících průtahů by měl být do příštího týdne vyklizen provizorní uprchlický tábor v aténském přístavu Pireus.

Informovala o tom agentura APA s odvoláním na místní dobrovolnickou organizaci. V Pireu je nyní ještě asi 800 migrantů, v dubnu jich tam bylo přes čtyři tisíce.

"Doufáme, že příští pondělí budou všichni uprchlíci z přístavu odvezeni," uvedl Sotiris Alexopulos z organizace Uprchlíci vítejte v Pireu na konferenci města Atény k problému migrace.

Asi 800 lidí, z nichž většina jsou Syřané, by měla být z Pirea převezena do nedalekého přístavu Skaramangas. Zbývající Afghánci v táboře pak budou přemístěni do obce Inofita severně od Atén. V obou táborech jsou lepší hygienické podmínky.

Alexopulos připomněl chaotickou situaci při evakuaci uprchlíků z přístavu před několika dny. "Tehdejší evakuaci prováděla policie bez našeho vědomí, tentokrát vše proběhne lépe," ujistil Alexopulos.

Témata:  Řecko uprchlíci

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy