Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Společnost CME, která vlastní televizi Nova, zvýšila zisk

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: TV Nova

Hamilton (Bermudy)/Praha - Společnost Central European Media Enterprises (CME), která v Česku vlastní televizi Nova a další stanice, v pololetí zvýšila provozní zisk OIBDA o 18 procent na 70,7 milionu dolarů. V ČR ale zisk OIBDA klesl o šest procent na 33,2 milionu dolarů.

OIBDA je provozní zisk před odpisy a amortizací. Dosažený výsledek nebere v úvahu výkyvy směnných kurzů. V samotném druhém čtvrtletí zisk OIBDA vzrostl o 12 procent na 53,6 milionu dolarů. To je lepší výsledek, než čekali analytici, kteří ho odhadovali na 49,2 milionu USD.

Celkové výnosy v pololetí vzrostly o více než tři procenta na 304,2 milionu dolarů (7,5 miliardy Kč). V České republice se výnosy zvýšily jen o necelé procento na 89,5 milionu dolarů.

"Během druhého čtvrtletí jsme si udrželi vedoucí pozici ve sledovanosti ve všech šesti zemích. Nadále jsme investovali do naší lokální produkce, která je populární u našich diváků, a zároveň jsme snížili celkové náklady, abychom dosáhli co nejvyšší ziskovosti," uvedl jeden ze dvou generálních ředitelů CME Christoph Mainusch.

Témata:  CME TV Nova

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy