Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Samsung rozjíždí automobilový byznys? Údajně jedná o koupi výrobce součástek

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: COMEFLEX CONSULTING

Řím - Jihokorejská společnost Samsung Electronics je v pokročilé fázi jednání o koupi části nebo všech operací italského výrobce automobilových součástek Magneti Marelli od automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Hodnota dohody by mohla činit až 2,67 miliardy eur (72,2 miliardy Kč) a stala by se tak největší zahraniční akvizicí jihokorejské skupiny.

Samsung má podle zdrojů zájem hlavně o aktivity v oblasti osvětlení, automobilové zábavy a telematiky. Přesun do výroby automobilových součástek by pomohl Samsungu snížit závislost na spotřební elektronice.

Zájem o auta má v poslední době stále více technologických společností, protože auta se stávají stále vyspělejší. V automobilovém průmyslu se v poslední době snaží prosadit firmy Apple, Baidu či Google.

Témata:  Samsung Fiat ekonomika

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy