Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ekonomika se lepší? Bankroty podnikatelů jsou na ústupu

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Bankrotů podnikatelů bylo v červenci v Česku 469, což je nejméně za jeden měsíc od ledna 2014. Obchodních společností zbankrotovalo 62, druhý nejnižší počet v tomto roce.

Jak společností, tak u podnikatelů množství bankrotů oproti červnu výrazně kleslo. Vyplývá to z analýzy CRIF - Czech Credit Bureau, kterou dnes firma poskytla ČTK.

Oproti červnu se propadl počet bankrotů podnikatelů zhruba o čtvrtinu, a bankrotů společnosti ubylo dokonce téměř o polovinu. Meziročně množství bankrotů v červenci pokleslo u společností i podnikatelů o více než desetinu.

"Snižující se počty bankrotů u podnikatelských subjektů jsou dobrou zprávou o kondici české ekonomiky," sdělila analytička CRIF - Czech Credit Bureau Věra Kameníčková.

I počet návrhů na bankrot meziměsíčně poklesl. U obchodních společností se snížil o 38 na 119 a u podnikatelů o 119 na 626 návrhů. U společností to je druhý nejnižší počet návrhů za osm a půl roku a u podnikatelů nejméně přibližně za tři roky.

Témata:  bankrot podnikatelé

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy