Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skupině Moneta klesl zisk na 2,3 miliardy korun

Ekonomika, ilustrační fotografie
Ekonomika, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha - Skupině Moneta, dřívější GE Money, klesl v pololetí čistý zisk meziročně o 3,9 procenta na 2,3 miliardy Kč. Aktiva naopak vzrostla o 2,8 procenta na 144 miliard a celkové vklady o 5,5 procenta na 115 miliard.

Celkový objem nových úvěrů vzrostl o 4,4 procenta na 20,1 miliardy Kč. Strategií Monety je vylepšit svůj současný retailový segment. Do konce června zaznamenala růst o 31 procent v retailovém bankovnictví, což překonalo očekávání managementu. Spotřebitelské úvěry se zvýšily o 32 procent, hypotéky o 24 procent a půjčky na koupi vozidel o 34 procent.

"Rovněž se nám daří úspěšně postupovat při plnění našeho závazku poskytovat služby pro více malých a středních firem na českém trhu, což dokazuje nárůst v objemu nových úvěrů pro malé firmy ve výši 36 procent," uvedl generální ředitel Tomáš Spurný.

"První polovina roku byla pro MONETA rušným obdobím následujícím po úspěšném dokončení procesu primární nabídky akcií v květnu, který představoval největší emisi v regionu střední a východní Evropy za posledních pět let," dodal Spurný.

Skupina GE Money se na Monetu přejmenovala na začátku května. Patří do ní Moneta Money Bank, Moneta Auto a Moneta Leasing. Moneta Money Bank vstoupila v květnu také na pražskou burzu. Nabídka souvisí se záměrem amerického konglomerátu General Electric prodat banku do příštího roku a zaměřit se na průmyslovou činnost.

Témata:  GE Money Bank ekonomika

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy