Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vystoupení Británie z EU? Stovky byznysmenů mají jasno

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Londýn - Zhruba 250 čelných představitelů byznysu podpořilo kampaň za vystoupení Británie z Evropské unie. Uvedla to dnes skupina Vote Leave.

Podnikatelé tak chtějí vyvažovat názor, že britské podniky setrvání v bloku podporují. O budoucnosti země v Evropské unii budou Britové rozhodovat v referendu 26. června.

Šéfové více než třetiny největších britských společností minulý měsíc uvedli, že vystoupení z EU by ohrozilo pracovní místa a investice. Tento názor podpořili například vedoucí představitelé ropných koncernů Shell a BP a největší telekomunikační skupiny BT.

Vote Leave dnes zveřejnila vlastní seznam byznysmenů, podporujících naopak odchod Británie z EU. Jsou mezi nimi například bývalý generální ředitel bankovní skupiny HSBC Group Michael Geoghegan, šéf řetězce hotelů a pivnic J D Wetherspoon Tim Martin nebo zakladatel nyní zkrachovalé sítě prodejen mobilních telefonů Phones 4U John Caudwell.

Témata:  Velká Británie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy