Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Skansku nově vede Michal Jurka

Skanska
Skanska
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Ve čtvrtek se novým šéfem stavební firmy Skanska v Česku a na Slovensku stal Michal Jurka (38). Strategické směřování firmy se tím nemění.

Jurka přebral funkci po Romanu Wieczorkovi, který je výkonným viceprezidentem mateřské společnosti Skanska AB zodpovědným za střední Evropu.

Do Skansky Jurka nastoupil v roce 2002, působil ve výrobě a různých manažerských pozicích. V české a slovenské Skansce se později stal ředitelem divize Zdroje.

Wieczorek vedl českou a slovenskou Skansku od předloňského 8. prosince. Funkci tehdy převzal po finančním řediteli Patriku Cholevovi. Ten do ní nastoupil v polovině listopadu poté, co dlouholetý ředitel firmy Dan Ťok přijal nabídku stát se ministrem dopravy za hnutí ANO.

Skanska se zabývá hlavně silničním a železničním stavitelstvím a betonovými konstrukcemi. Provozní zisk firmy se loni meziročně zvýšil o 150 procent na 353 milionů korun, tržby vzrostly o osm procent na 15,8 miliardy korun.

Témata:  Skanska ekonomika

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy