Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Společnost, ve které pracuje Nečas, chce s Číňany investovat miliardy

Petr Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1
Petr Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Společnost S.W.H. Group SE, ve které je ředitelem pro strategický rozvoj bývalý premiér Petr Nečas, chce s čínskou společností China Guodian investovat 600 milionů dolarů (14,3 miliardy Kč).

Firma o tom informovala ČTK. Obě společnosti dnes při návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Česku podepsaly dohodu o spolupráci.

"Dnes uzavřená dohoda se týká ekonomické a technické spolupráce v oblasti obnovitelných zdrojů energie a čistých technologií a také spolupráce při akvizicích a rozvoji větrných parků, včetně managementu výstavby, projektového financování, řízení chodu, údržby a analýzy velkých datových souborů," uvedla S.W.H. Group SE.

Firma dodala, že obě společnosti budou spolupracovat i při aplikaci zařízení pro obnovitelné zdroje energie, čisté technologie, fotovoltaické projekty a další oblasti.

Témata:  Petr Nečas firmy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy