Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vydírání a pomluvy: Hejtman Zimola chce podat žalobu na majitele Student Agency

Žlutý autobus Jančurovy Student Agency
Žlutý autobus Jančurovy Student Agency
Foto: Student Agency

České Budějovice - Majitel Student Agency má problém v jižním Čechách. Hejtman Jiří Zimola (ČSSD) podá žalobu, protože ho prý Radim Jančura vydíral a pomlouval kvůli pokračování provozu autobusů na trati Praha - České Budějovice - Český Krumlov.

Hejtman uvedl, že na něj Jančura vyvíjel tlak kvůli tomu, aby se Jihočeský kraj pokusil ovlivnit licenci pro provoz takzvaných žlutých autobusů.

Jančura se prý na Zimolu obrátil před několika dny textovou zprávou. "Uvedl, že mu náš odbor dopravy nechce přepravu povolit. Dle zmíněného odboru licenci pro tuto trasu, protože začíná v Praze, vydává pražský magistrát jako příslušný pověřený dopravní úřad a jihočeský krajský úřad se k této licenci v rámci přeneseného výkonu státní správy vyjadřuje pouze formou stanoviska," uvedl hejtman.

Podle něj pak Jančura reagoval tím, že proti jihočeskému hejtmanovi zahájí kampaň a formou letáků ji skutečně spustil.

Jihočeský kraj zaslal na pražský magistrát zamítavé stanovisko k provozu společnosti Student Agency na trati Praha - České Budějovice - Český Krumlov. "Na stejné lince kraj posílil spoje, které na rozdíl od žlutých autobusů dopravně obslouží cely spádový region. To znamená, že svezou i cestující z menších sídel a obcí. Žluté autobusy lidi do práce a k lékaři nedovezou," uvedl Zimola.

Témata:  Student Agency Jiří Zimola Jihočeský kraj

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy