Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Propad akcií Twitteru, klesly až na 20,10 dolaru

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

New York – Investoři dnes zareagovali na zprávu technologického serveru Recode, podle které internetový gigant Google ani mediální společnost Walt Disney neplánují nabídku na převzetí Twitteru. Ceny akcií této sítě se tak propadly asi o pětinu.

Agentura Reuters s odvoláním na svoje zdroje tento týden uvedla, že Twitter vyzval potenciální uchazeče o jeho převzetí, aby během příštích dvou týdnů předložili závazné nabídky. Firma podle zdrojů doufá, že jednání o svém převzetí dokončí ještě tento měsíc.

Podle serveru je rovněž nepravděpodobné, že by o koupi Twitteru usiloval technologický gigant Apple. Server Recode uvedl, že jediným potenciálním uchazečem o Twitter zůstává technologická společnost Salesforce. Ta to ale zatím nepotvrdila.

Akcie Twitteru tak klesly až o 19,2 procenta na 20,10 dolaru. Tržní hodnota společnosti se tak pohybovala kolem 14,2 miliardy dolarů (zhruba 344 miliard Kč).

Tržby Twitteru se ve druhém čtvrtletí zvýšily o 20 procent na 602 milionů dolarů, a zaznamenaly tak nejslabší nárůst od vstupu firmy na burzu před téměř třemi lety.

Témata:  X (dříve Twitter) akcie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy