Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Akcie Twitteru se prudce propadly. Klesá i zájem o firmu

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

New York - Akcie americké společnosti Twitter dnes prudce klesají. Ztráty dnes odpoledne přesahovaly 13 procent.

Jde zřejmě o reakci na víkendovou zprávu agentury Bloomberg, podle které potenciální uchazeči o převzetí Twitteru ztrácejí o firmu zájem. Akcie přesto nejsou na ročním minimu, kde byly v létě.

Bloomberg o víkendu s odvoláním na informovaný zdroj napsal, že firmy Salesforce, Google a Walt Disney, které konzultovaly s bankami případnou akvizici Twitteru, zřejmě nabídku nepodají. Twitter plánoval v pátek schůzku správní rady s poradci, kde se mělo jednat o prodeji. Toto jednání ale podle Bloombergu bylo zrušeno.

Akcie Twitteru v posledních dvou dnech minulého týdne klesly zhruba o pětinu. Reagovaly tak na zprávu odborného webu Recode, že Google, Disney a Apple nemají o provozovatele stejnojmenné sociální sítě zájem. Twitter se nabídl k prodeji v září, což vedlo k prudkému růstu jeho akcií.

Témata:  X (dříve Twitter) akcie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy