Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Číně roste poptávka po vozech Lincoln

Peking
Peking
Foto: Pixabay

Detroit - Americká automobilka Ford Motor boduje v Číně, když se odbyt značky Lincoln na tamním trhu v prvních třech čtvrtletích letošního roku téměř ztrojnásobil. Luxusních vozů se prodalo zhruba 21 tisíc.

Ford současně uvedl, že studuje možnost výroby vozů Lincoln přímo v Číně. Lincoln chce mít na tamním trhu do konce letošního roku 65 autosalonů, tedy o pět více, než firma doposud plánovala. Ve čtvrtém čtvrtletí má prodej podpořit nová verze vlajkového sedanu Lincoln Continental.

Značka Lincoln však v Číně navzdory silnému růstu prodeje nadále výrazně zaostává za luxusními vozy Cadillac amerického konkurenta General Motors (GM). Odbyt automobilů Cadillac na čínském trhu se v prvních třech čtvrtletích letošního roku zvýšil o 35 procent na zhruba 77.000 vozů, napsala agentura Reuters.

Společnost GM v lednu otevřela čínskou továrnu na výrobu vozů Cadillac. Závod s kapacitou 160.000 vozů ročně si vyžádal investici ve výši osmi miliard jüanů (zhruba 29 miliard Kč).

Témata:  Čína General Motors

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 15:57

Evropa je smrtelná, varuje Macron. Vyzval k většímu zbrojení

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy