Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Samsung ukončil výrobu nebezpečného Galaxy Note 7

Samsung
Samsung
Foto: Pixabay

Soul - Samsung končí s výrobou svého chytrého telefonu Galaxy Note 7 kvůli problémům se vznícením baterie. Předtím již jihokorejská firma pozastavila celosvětový prodej svého vlajkového přístroje.

"Vzhledem k tomu, že bezpečnost našich zákazníků je naší nejvyšší prioritou, rozhodli jsme se zastavit prodej a výrobu Galaxy Note 7," uvádí se v prohlášení firmy. Podle agentury Reuters zastavení prodeje a výroby přístroje v ceně 882 dolarů (21.500 Kč) by mohlo být jedním z nejnákladnějších selhání bezpečnosti výrobku v historii technologického odvětví.

Podle některých analytiků je ukončení výroby možná tou nejlepší možností, jak ochránit značku. Podle jejich odhadů by ukončení prodeje modelu mohlo stát firmu až 17 miliard dolarů (413,4 miliard Kč). Poškodí však také důvěru spotřebitelů a mobilních operátorů v další telefony Samsungu.

Akcie Samsungu dnes na burze v Soulu oslabily o osm procent, což byl jejich nejvyšší denní procentní pokles od roku 2008. Tržní kapitalizace firmy se tak snížila o 18,8 miliardy USD.

Galaxy Note 7 firma uvedla na trh v srpnu a přístroj měl konkurovat nejnovějšímu iPhonu. Byl dobře přijat kritiky a jeho prvním problémem byl jeho nedostatek kvůli vysokým předběžným objednávkám. Po několika dnech od zahájení prodeje se však začaly objevovat na sociálních sítích obrázky ohořelých přístrojů, což byl první náznak toho, že je s přístrojem něco v nepořádku.

V České republice měl být zahájen volný prodej přístroje 16. září. Po prvních zprávách o problémech se vznícením baterií však na počátku září firma uvedla, že termín se posune na neurčito.

Témata:  Samsung akcie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy