reklama

Konsolidované výnosy 27,8 miliardy Kč byly na úrovni loňského roku. O2 také potvrdila svoji dividendovou politiku a plánuje navrhnout výplatu 90 procent až 110 procent z letošního čistého zisku. Nad rámec výplaty dividendy hodlá představenstvo navrhnout akcionářům rozdělení části emisního ážia ve výši čtyř korun na akcii. Nejde o jednorázovou výplatu, ale o udržitelný způsob postupné výplaty celého emisního ážia v aktuální výši 36 Kč na akcii.

I přes pokračující konkurenční tlak zejména v segmentu firemních zákazníků a státní správy, a od května též negativní dopad nové regulace roamingu, se O2 podle generálního ředitele Tomáše Budníka podařilo udržet výnosy na úrovni loňského roku a mírně zvýšit provozní zisk.

Celkový počet mobilních zákazníků se zvýšil o 11.000 na 4,921 milionu, z toho počet klientů smluvních služeb vzrostl o 2,5 procenta na 3,33 milionu. Počet zákazníků, kteří využívají internet v mobilu, vzrostl o 15 procent na 1,74 milionu. Podíl chytrých telefonů v síti vzrostl na 55 procent. Výnosy z mobilního segmentu stagnovaly na 14,3 miliardy Kč.

Počet uživatelů O2 TV, která funguje na pevné lince od O2 i na internetovém připojení od jakéhokoliv poskytovatele, vzrostl o 12 procent na 220.000. Počet internetových přípojek xDSL klesl o tři procenta na 774.000. Z toho rychlejší VDSL má k dispozici 60 procent domácností. Na nové tarify nabízející neomezené volání do všech mobilních i pevných sítí po celé ČR z pevné linky, které společnost představila v lednu 2016, přešly už téměř všechny domácnosti a podnikatelé.