Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pivaři pozor: Po Prazdroji zdražuje také Staropramen

Pivo, ilustrační foto
Pivo, ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Podle informací Lidových novin zvýší Pivovary Staropramen od 7. listopadu cenu čtyř sudových piv v průměru o 1,5 procenta. Bude na odběratelých, zda oni zdražení promítnou do cen koncovým zákazníkům.

Zvýší se ceny u v Česku vyráběných značek Staropramen světlý, Staropramen nealko, Stella Artois a dováženého Hoegaardenu.  "Kvalita našich piv je pro nás na prvním místě, abychom jí dokázali zachovat, musíme reagovat na růst našich výrobních nákladů. Naposledy společnost Pivovary Staropramen cenu u sudového piva měnila na konci roku 2014," uvedla mluvčí Staropramenu Denisa Mylbachrová.

Pivovary Staropramen loni prodaly 3,12 milionu hektolitrů, což je mírný meziroční pokles.

Pivovarnická jednička Prazdroj zdražil před měsícem všechny své prodávané značky v průměru o 3,2 procenta. Hospodští už tehdy sdělili, vyšší náklady pocítí pivaři v plné výši, někde však ještě víc. Některé restaurace chtějí totiž využít nynější úpravy cen od pivovarů ke kompenzaci dalších nákladů, které jim přinese EET.

Témata:  Staropramen zdražování pivo

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy